Het Willemsfonds presenteert

Literair festival
Het Betere Boek

13 en 14 oktober 2017

NEST (oude stadsbib) en Minard, Gent

Het Betere Boek focust op Rusland

Op 13 en 14 oktober 2017 focust Het Betere Boek, het literair festival van het Willemsfonds, op Rusland. Het programma wordt dit jaar samengesteld door curator Johan de Boose.

Het Betere Boek vindt opnieuw plaats in Gent, maar strijkt dit keer neer op twee nieuwe locaties: NEST (de oude stadsbibliotheek aan de Zuid) en de Minardschouwburg.

In Rusland vond exact 100 jaar geleden een revolutie plaats, die de geschiedenis grondig heeft bepaald, ook de onze. Intussen is het grootste land ter wereld een nieuwe eeuw ingegaan met een compleet andere koers, of misschien juist niet. Het Betere Boek stelt schrijvers en denkers centraal, die een brug slaan tussen de Russische cultuur en de onze. Daarbij is de gedachte aan revolutie nooit ver weg: soms letterlijk, soms actueel, soms figuurlijk. Aan bod komen: verhalen, poëzie, film, muziek, beeldende kunst en theater van westerlingen in Rusland en van Russen in het Westen. Uiteraard staat het festival ook stil bij de huidige politieke en economische situatie.

Bekijk hier de gasten die je op Het Betere Boek aan het werk kan zien.

Het Betere Boek eindigt met de uitreiking van De Bronzen Uil 2017, de prijs voor de beste Nederlandstalige debuutroman van het afgelopen jaar. Wie volgt Lize Spit op als beste debutant? Dit zijn de zeven genomineerden. Stem op jouw favoriet en maak kans op een boekenpakket met de zeven genomineerde boeken. Op Het Betere Boek worden de zeven debuterende auteurs geïnterviewd door de juryleden van De Bronzen Uil.

Nieuws

Shortlist De Bronzen Uil bekend!

Shortlist De Bronzen Uil bekend! Zeven Nederlandstalige debuutromans en hun auteurs prijken op de shortlist van De Bronzen Uil 2017.

Lees verder

"Het Russisch is de mooiste taal ter wereld"

"Het Russisch is de mooiste taal ter wereld" We interviewden onze curator Johan de Boose over zijn fascinatie voor Rusland.

Lees verder
ticket

Ticket kopen? Dat kan hier!


vrouw